Спад в подкрепата към правителството. Продължаваме промяната и ГЕРБ са вече

...
Спад в подкрепата към правителството. Продължаваме промяната и ГЕРБ са вече
Коментари Харесай

Тренд: Спада подкрепата към правителството

Спад в поддръжката към държавното управление. " Продължаваме промяната "  и ГЕРБ са към този момент на минимална отдалеченост посред им. 40% от българите са трансформирали отношението си към Русия в отрицателна посока, поради войната. Войната в Украйна и влошената интернационална конюнктура водят до смяна в структурата на оптимизма и скептицизма на българина за бъдещето на страната. Делът на песимистите (47%) към този момент е по-голям от този на оптимистите (40%), до момента в който единствено месец по-рано стойностите бяха обърнати. 

Това демонстрират данните от проучване на " Тренд "  по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции, обединения и войната в Украйна. Изследването е осъществено в интервала сред 5 и 12 март 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " посредством таблет измежду 1007 души на възраст 18+. 

Динамичните събития от последния месец, като покачването на цените на съществени артикули и услуги, искрите сред президент и изпълнителна власт и търканията сред сътрудниците в обединението, недвусмислено са дали своето отражение върху публичните настройки, показва проучването на " Тренд ". Социолозите регистрират спад по съществени знаци. 

Отрицателната оценка за работата на Народното събрание се повишава от 52% през февруари до 64% през март. Положителните оценки падат от 29% през февруари до 24% през март. При оценката за работата на държавното управление се вижда даже по-драстична смяна.

От началото на мандата на този кабинет оценките за позитивно и негативно отношение бяха изцяло сходни (39% позитивни и 40% негативни през януари и февруари). През март позитивната оценка за работата на държавното управление са 29%, а негативната - 56%.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР